2023 Dünya Güreş Şampiyonası'nda Rıza Kayaalp Gümüş Madalya Kazandı

Kariyerinde 5 dünya ve 12 Avrupa şampiyonluğu bulunan deneyimli sporcu, final müsabakasında Mirzazadeh'e karşı üstün bir performans sergiledi. Maçın son anlarına kadar önde giden Rıza Kayaalp, son saniyelerde rakibi tarafından minderin dışına taşındı, skor ise 2-2'ye geldi. Bu sonuçla Mirzazadeh, 2-2'lik skorda son sayıyı alarak altın madalyanın sahibi oldu. Rıza Kayaalp ise gümüş madalya ile yetinmek zorunda kaldı.

Eylül 23, 2023 - 01:08
Kasım 1, 2023 - 22:20
 0  13
2023 Dünya Güreş Şampiyonası'nda Rıza Kayaalp Gümüş Madalya Kazandı

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da gerçekleşen 2023 Dünya Güreş Şampiyonası'nda milli güreşçi Rıza Kayaalp, grekoromen stilde 130 kilo finalinde İranlı rakibi Amin Mirzazadeh'e karşı mücadele verdi. Heyecan dolu final müsabakası sonucunda Rıza Kayaalp, gümüş madalya kazandı.

Rıza Kayaalp, kariyerinde 5 dünya ve 12 Avrupa şampiyonluğu bulunan deneyimli bir güreşçi olarak biliniyor. Final müsabakası boyunca Mirzazadeh'e karşı üstün bir performans sergileyen Kayaalp, maçın son anlarına kadar önde götürdü. Ancak son saniyelerde Mirzazadeh, Rıza'yı minderin dışına taşıyarak skoru 2-2'ye getirdi. Bu sonuçla Mirzazadeh, 2-2'lik skorda son sayıyı kazanarak altın madalyayı kazandı ve Rıza Kayaalp gümüş madalya ile yetinmek zorunda kaldı.

Geçtiğimiz yıl İranlı rakibi Mirzazadeh'i mağlup ederek 5. kez dünya şampiyonu olan Rıza Kayaalp, bu kez gümüş madalya ile şampiyonayı tamamladı.

Ayrıca, grekoromen stil 82 kilo kategorisinde yarışan Burhan Akbudak, bronz madalya mücadelesinde bireysel tarafsız sporcu Aues Gonibov'a 6-3 kaybederek organizasyonda 5. sırada yer aldı.

Bu İçeriğe Tepkini Göster?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow